Gyakran ismételt kérdések

Tényleg kézzel írsz ilyen betűket?

Igen, így van.

Mennyibe kerül egy pár mondatos szöveg leírása?

Az írás díjának alakulása függ a mondatok hosszúságától, valamint a választott betűstílus kivitelezéséhez szükséges időtől és attól, hogy mire írok. A mondatok hossza mindenkinél másképp alakul, éppen ezért karakterdíjat állapítottam meg, betűtípusonként. A karakterek számát csak a betűk jelentik, írásjelek nélkül. Az íráshoz valamint a kidolgozott komplex eredményhez szükséges alapanyagok költsége az aktuális beszerzési árak függvénye és az írás díján felül értendő.

Mit történik, ha elhibázod?

Amennyiben számomra nem tetszik, ahogy leírtam vagy elhibáztam, eltévesztettem, egyéb baleset történt (pl. tintapaca), akkor természetesen újra kezdem, pontosan annyi alkalommal, ameddig elégedett nem leszek a végeredménnyel. Ne aggódj, ez csak nekem jelent majd többletköltséget!

Milyen anyagra tudsz kézzel írni?

Leggyakrabban papírra írok, de feliratoztam már üvegre, tükörre, műanyagra, kerámiára, fára, bútorra. Falra is tudnék, de azt még nem próbáltam.

Mennyi idő alatt készíted el?

Több mint gondolnád!

Hogy miért? Mert más vagyok, mint a nyomtató. Nekem csak két kezem van és abból is csak az egyikkel tudok (szépen) írni. KézMŰvészként szükségem van kikapcsolódásra, pihenésre, hogy a legjobb formámban alkossak és akkor még ott van a kreatív és precíz személyiségem, aki időnként újrakezdi, mert nem tetszett neki az eredmény. Továbbá vésztartalék időt is hagyok, számítva a kiszámíthatatlan események miatti csúszásra.

Inkább visszakérdezek: mikorra kell elkészíteni? A válasz alapján megmondom, hogy el tudom-e vállalni.

Mennyi idő alatt lehet megtanulni így írni?

Az adott formák elsajátítását is az alapoktól kell kezdeni, csakúgy, mint egy építkezést. Az alapvonásokat megtanulni nem annyira időigényes, de nagyon jól be kell gyakorolni, hiszen ezekből épül fel az egész. Gyakorláskor folyamatosan ellenőrizni kell a mintához viszonyított apró eltéréseket és azokat korrigálni szükséges, hogy jól kerüljön agyunkba és kezünkbe.

Konkrétabban, amikor a Foundational Hand stílust tanultam, egy hétig csak az alapvonásokat gyakoroltam, naponta 1-2db A4-es lapot írtam tele. Majd hasonló mennyiségben, valamint intenzitással rögzítettem a betűket csoportonként. Az összes betű után érkeztek a szavak, végül egy hónap elteltével a mondatok.